top of page

📖 Boek: The Culture Map van Erin Meyer

📚🌍 Als de wereld steeds kleiner wordt en teams zich over de hele wereld verspreiden, is het begrijpen van interculturele communicatie van essentieel belang voor succes. "The Culture Map" door Erin Meyer, biedt inzichten die van onschatbare waarde zijn voor iedereen die betrokken is bij (internationaal) teamwork.


In dit meesterwerk neemt Erin Meyer ons mee op een boeiende reis door de complexe wereld van interculturele communicatie. Ze presenteert een schat aan praktische inzichten, ondersteund door fascinerende anekdotes en onderzoek, om ons te helpen de culturele verschillen te begrijpen die vaak onopgemerkt blijven maar toch van cruciaal belang zijn in de moderne zakelijke wereld.


Eén van de meest opmerkelijke aspecten van het boek is Meyer's Culture Map zelf, een krachtig framework dat helpt bij het visualiseren en begrijpen van de culturele dimensies die ons gedrag en onze communicatiestijl beïnvloeden. Het stelt leidinggevenden in staat om hun teams beter te beheren en de misverstanden en conflicten die vaak voorkomen in internationale samenwerking te verminderen.


Wat dit boek echt onderscheidt, is de toegankelijkheid van de inhoud. Meyer's schrijfstijl is boeiend en helder, en haar voorbeelden maken de concepten gemakkelijk te begrijpen en toe te passen in de praktijk. Bovendien biedt ze concrete tips en strategieën om effectiever te communiceren en te leiden in een internationale context.


Geïnteresseerd in het verbeteren van je interculturele communicatievaardigheden, dan is"The Culture Map" is een must-read. Het zal je helpen om bruggen te slaan over culturele kloven en effectiever te communiceren in een ste

eds meer geglobaliseerde wereld.


Bijdrage: Caroline Van Keymeulen


コメント


bottom of page