top of page

📖 Boek: Mindset van Carol S. Dweck

Deze keer deel ik een boek dat mijn perspectief op succes en persoonlijke groei ingrijpend heeft veranderd: "Growth Mindset" van Carol S. Dweck. 📚


In dit meesterwerk introduceert Dweck het concept van de "groeimindset" en legt ze uit hoe onze overtuigingen over intelligentie en talent ons succes beïnvloeden. 🌱

🧠 In een notendop: Mensen met een vaste mindset geloven dat hun talenten en intelligentie vaststaande eigenschappen zijn. Ze vermijden uitdagingen uit angst om te falen en stellen zichzelf vaak beperkingen op. Aan de andere kant omarmen mensen met een groeimindset uitdagingen en zien ze falen als een kans om te leren en te groeien. Ze begrijpen dat inzet en doorzettingsvermogen de sleutels zijn tot succes.


🌟 Waarom dit boek belangrijk is:

  • Het laat zien hoe onze mindset van invloed is op ons succes in studie, carrière en relaties.

  • Het biedt praktische tips voor het cultiveren van een groeimindset bij onszelf en anderen.

  • Het herinnert ons eraan dat falen een essentieel onderdeel is van ons groeipad.

Dit boek heeft me persoonlijk geïnspireerd om te streven naar een groeimindset in alles wat ik doe. Het heeft me geholpen om uit mijn comfortzone te stappen, uitdagingen met meer vertrouwen aan te gaan en te begrijpen dat mijn potentieel niet beperkt wordt door mijn huidige vaardigheden, maar eerder door mijn bereidheid om te leren en te groeien.

Ik raad "Growth Mindset" ten zeerste aan aan iedereen die zijn of haar persoonlijke en professionele ontwikkeling naar een hoger niveau wil tillen.


Bijdrage: Caroline Van Keymeulen
Comments


bottom of page